Det här är en klassisik småkaka signerat Birgitta Rasmusson, ”hela sveriges kakdrottning”. Birgitta är kanske idag mest känd som domare i ”Hela Sverige bakar”, men ligger också bakom böckerna ”Sju sorters kakor” och ”Rutiga kokboken” som hon gjorde under sin tid på ICA:s provkök.
20 kakor
200 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
Fyllning
0,5 dl hallonsylt
1. Rör smör och socker smidigt.
2. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rör ner det i smeten. Arbeta samman till en deg.
3. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Skär i 20 bitar.
4. Rulla bitarna till kulor och lägg i små kakformar av papper. Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölat finger. Lägg lite hallonsylt i varje grop.
5. Grädda i 175 ° ca 18 minuter.