Kyckling, soltorkade tomater och crème fraiche är goda råvaror. Då kan det inte bli sämre om man slår samman det i en rätt. Om du gör rätten för två personer kan du göra allt i stekpannan, så sparar du disken av grytan.
4 portioner
800 g kycklingfilé
1 msk smör och rapsolja
salt
peppar
2 dl créme fraiche med feta och tomat
2 1/2 dl kycklingbuljong ( vatten och tärning)
1 burk soltorkade tomater (200 g strimlade)
150 g sockerärter
ris, mängd enligt förpackning
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Strimla kycklingfilén och stek den i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg ner efter hand i en gryta. Häll i crème fraîche och buljong.
3. Lägg i de strimlade tomaterna. Rör ner i grytan och låt sjuda ca 5 minuter.
4. Koka sockerärterna i saltat vatten ca 3 minuter.
5. Servera grytan med ris och sockerärter.