En spännande sallad med pasta och sallad som grund, tillpiffat med varmrökt lax, kiwi och apelsin. Som alternativ till apelsin kan man tänka sig melon. En utmärkt sommarsallad.
4 portioner
300 g pasta, t.ex. gnocchi
300 g varmrökt lax
1/2 isbergssalladshuvud
2 kiwi
2 apelsiner
Vallmodressing
1 knippe gräslök
1 dl grädde
pressad saft av 1/2 citron
1 msk vallmofrö
1 msk sötstark senap
salt och peppar
1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
2. Dela laxen i bitar. Skölj och strimla salladen. Skala och tärna kiwin. Skala och skär apelsinen i bitar.
3. Blanda kokt pasta, lax, kiwi och apelsin på ett fat.
Vallmodressing
4. Hacka gräslöken. Blanda grädde, citronsaft, gräslök, vallmofrön och senap. Smaka av med salt och peppar. Hälla dressingen över salladen.