”En blandning av sött och salt” som det står i en välkänd signaturmelodi från Allsång på Skansen. Det är en bra beskrivning på den här rätten där den söta vinbärssåsen möter den lite salta getosten och den saftiga kycklingfilén.
4 portioner
4 kycklingfiléer á ca 125 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
4 skivor getost (100 g)
1 tsk hackad rosmarin
Vinbärssås
3 dl vatten
2 msk konc. kycklingfond
2 msk vinbärsgelé
1 tsk hackad färsk rosmarin
2 tsk maizena majsstärkelse
2 msk smör
Tillbehör
Ugnsrostade potatisklyftor och paprikabitar
Vinbärsgelé
1. Sätt ugnen på 225 °.
2. Putsa kycklingfiléerna och krydda med salt och svartpeppar. Stek dem i smör ca 5 minuter på varje sida. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Efterstek i ugnen ca 8 minuter.
3. Lägg på osten och krydda med rosmarin. Öka ugnen till högsta värme och grill.
4. Gratinera kycklingen i övre delen av ugnen tills osten börjar smälta, ca 2-3 minuter.
5. Sås. Vispa ihop vatten, fond, gelé, rosmarin och maizena i en kastrull. Låt det koka upp. Vispa i smöret.
6. Servera kycklingen med såsen, den ugnsrostade potatisen med paprika och en klick gelé.