Ännu ett kycklingrecept. Vi hittar ständigt nya som vi inte provat eller gamla som vi inte lagat på länge. Detta är ett sådant recept. Gammalt men inte omodernt.
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 dl riven parmesanost
salt
nymald svartpeppar
Sås
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2-3 msk citronsaft
2-3 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
1/2 dl klippt persilja
500 g spagetti eller tagliatelle
1 paket bacon
1. Vänd filéerna i osten och bryn i stekpanna runt om. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Salta och peppra. Täck med riven ost. Gratinera i 225 ° ca 15 minuter.
2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
3. Knaperstek bacon.
4. Koka upp vatten, buljongtärning och tillsätt alla ingredienser till såsen utom persiljan. Rör i persiljan före servering.
5. Blanda i baconet i pastan och servera med kycklingfiléer och sås.