Vi äter mycket lax. Därför jagar vi ständigt nya spännande recept. Här är ett gammalt recept som vi hittade i våra receptpärmar. Riktigt gott om jag får säga vad jag tycker.
2 portioner
400 g laxfilé (2 bitar á 200 g)
saft från en halv lime
salt och peppar
300 g kokt potatis
Spenat och äppelpytt
70 g färsk babyspenat
1 litet äpple
150 g champinjoner
1/2 rödlök
1/2 tsk Smör & rapsolja
1 tsk äppelcidervinäger
salt och peppar
Sås
1 1/2 dl créme fraiche
1 tsk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
saft från en halv lime
salt och peppar
1. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Låt sen stå i kylskåp en stund så utvecklas smakerna mer.
2. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform. Pressa över limejuicen och salta och peppra. Baka laxen i ugnen på 225 ° i ca 15 minuter.
3. Skölj och dela champinjonerna i mindre bitar. Hacka rödlöken fint. Kärna ur äpplet och skär det i mindre bitar. Stek svampen så den får fin färg. Lägg i löken och äpplet och låt steka med en stund. Tillsätt äppelcidervinäger, salta och peppra. Fräs ihop och lägg tillsist i babyspenaten så att den mjuknar.
4. Pressa potatisen och servera laxen med äppelpytt och den goda såsen.