Våfflor äter man på våffeldagen. Men man kan faktiskt äta det även vid andra tillfälle. Det är enkelt att grädda lite våfflor. Här är ett enkelt recept som är ungefär som alla andra recept på våfflor. Vi har ett ägg i smeten, och lite socker. Det kan man utesluta om man vill, men vi tycker det blir lite godare och frasigare. Vi har också vaniljsocker i smeten och det kan man också utesluta om man vill.
ca 10 st våfflor
100 g smör
4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
1. Smält smöret på svag värme. Låt svalna.
2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt hälften av mjölken och rör om till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och det avsvalnade smöret. Blanda väl. Tillsätt ägget och rör till en slät smet. Ställ in i kylen före att svälla i ca 15 minuter.
3. Viaspa grädden och ta fram våffeljärnet så det blir varmt.
4. Smörj järnet med lite smält smör och baka våfflorna i våffeljärnet.
5. Servera med en klick grädde och lite sylt.