Ramslökssill

Det här är en ny bekantskap för oss när det gäller sillinläggningar. Vi gillar Ramslök. Den underbara doft som sprids i naturen på våren när Ramslöken blommar är oemotståndlig. Tänk bara på att ramslöken är fridlyst på många ställen och får inte plockas. Kolla först vad som gäller. När vi vid något tillfälle fick en påse torkad Ramslök med recept på Ramslökssill var vi givetvis tvungna att prova. Så gott det blev! Nu blir det fler inläggningar med Ramslöksssill framöver. Tänk på att inte använda lättprodukter i majonnäs och crème fraiche. Ramslöken behöver fett för att smaken skall komma fram bäst.

 

1 paket Abba 5-minuterssill i bitar

150 g Hellmans majonnäs

200 gr crème fraiche

1 dl torkad Ramslök

salt och peppa.

 

1. Hälla av lagen från sillen. 

2. Blanda samman majonnäs, crème fraiche och torkad Ramslök. Vänd ner sillbitarna och smaka av med salt och peppar. Lägg den i en burk med lock.

3. Låt sillen stå något dygn i kyl innan servering.