Pinsa är ett nytt spännande bröd som levereras av Zeta. Zeta är duktiga på att ta fram italienska läckerheter. Brödet är bakat på surdeg och är ett mellanting mellan pizza och focaccia. Lätt att baka och toppas med dina favoriter.
2 portioner
230 g Pinsa bröd för bakning
200 g mozarella
riven parmesan eller pecorino ost
lufttorkad skinka
soltorkade tomater
oliver
basilika eller annat grönt
1. Sätt ugnen på 250 °. Lyft brödet ur papptråget och lägg den på en plåt. Fördela osten över brödet och baka den mitt i ugnen 5-7 minuter tills osten smält och brödet fått fin färg. Du kan också tillaga den i papptråget, men då skall du sänka temperaturen i ugnen till 230 ° och baka den 7-8 minuter.
2. När brödet är färdigbakad låter du det svalna något innan du lägger på toppingen. Du kan toppa med dina favoriter. Ringla över lite god olivolja.
3. Servera med en god öl.