Flygande Jakob är en klassisk 70-talsrätt. Här i en ny form som vi kallat 2.0. Bananerna är utbytta mot ananas och mango, och de salta jordnötterna mot cashewnötter. En sak har de gemensamt, det smakar lika bra.
4 portioner
400 g kycklingfilé ( minutstrimlor)
4 portioner ris
4 ringar ananas
125 g tärnad mango
0,5 röd pepparfrukt
1 paket bacon
1 dl cashewnötter
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl chilisås
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 225 °.
2. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Smörj en ugnsfast form och lägg riset i botten.
3. Stek kycklingstrimlorna, salta och peppra. Fördela kycklingen över riset.
4. Skär ananasringarna i bitar och fördela ananas och mango över kycklingen. Finhacka den röda pepparfrukten och strö över den och cashewnötterna.
5. Stek baconet knaprigt och klipp dem i bitar. Lägg baconbitarna över alltsammans.
6. Vispa samman grädde och chilisås. Smaka av med salt och peppar och häll över.
7. Gratinera i ugnen 20-25 minuter och servera med en sallad.