Det här marinerade köttet är perfekt till en god potatisgratäng. Du kan också servera den på en buffé, och då kan den räcka till minst 6 portioner.
4 portioner
600 g fläskfilé
2 krm svartpeppar
1 msk rosmarin, hackad färsk
smör o rapsolja till stekning
Marinad
1/2 citron, rivet skal av 1/2 citron + 2 msk pressad saft
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk honung
2 tsk salt
Citronfraiche
2 dl crème fraiche
1/2 citron, rivet skal av 1/2 citron
1. Värm ugnen till 125°.
2. Peppra och bryn fläskfilén runt om. Lägg den i en ugnssäker form, Klappa in rosmarinen och ugnsstek 30-35 minuter till innertemperatur 67 °.
3. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg det varma köttet i påsen och låt marinera 1-2 dygn i kylen.
4. Vid servering skivar du köttet och serverar med Citronfraichen och t.ex en potatisgratäng.