Ostfyllda färsbiffar med ugnsbakade morötter

Det här är ett gammalt Tina Nordströmrecept som vi hade glömt bort att vi brukade laga förr. När vi lagade det nu upptäckte vi vad vi hade missat. Det var ju så gott. Eller som Tina säger: Jättegott.

 

4 portioner

 

800 g blandfärs

100 g fetaost

2 dl mjölk

1 gul lök

3 ägg

1 kg morötter

1 stor eller 2 små vitlökar

1 msk olivolja

 

Sås

2 dl lätt créme fraiche

1 msk hackad schalottenlök

2 äpple

1 msk curry

1 msk honung

persilja

 

1. Skala och grovhacka löken. Skär fetaosten i små kuber. 

2. Lägg färsen i en skål och blanda i löken, äggen, osten och mjölken. Smaksätt med salt, peppar och lite socker. Forma till 8 st biffar.

3. Stek biffarna i smör & rapsolja ca 5 minuter på varje sida.

4. Sätt ugnen på 225 °. Skala morötterna och dela dem i mindre bitar. Lägg morötterna i en plastpåse och tillsätt olivolja. Gegga runt morötterna. Lägg morötterna på en ugnsplåt. Salta och peppra.  

5. Halvera vitlöken. Lägg dem tillsammans med morötterna. Slå på lite olivolja på vitlöken. Baka i ugnen ca 25 minuter. Kolla med en sticka att morötterna är lagom mjuka.

6. Riv äpplena på ett rivjärn. Blanda med créme fraiche, persilja, lök, honung och curry. Smaksätt med salt och peppar.