Vegetarisk Lasagne

Lasagne är en favorit hos många. Varför inte byta ut köttfärsen mot ett vegetariskt alternativ ibland. Bli inte avskräckt av antalet ingredienser, det är ändå lätt att laga. Tänk på att du kan förbereda lasagnen fram till gräddningen. Förvara den då i kylen. Du kan också frysa in lasagnen.

 

6 portioner

 

1 aubergin

2 msk olivolja

200 g morötter

1 zucchini

100 g gul lök

1 msk smör

4 vitlöksklyftor

1/2 dl tomatpuré

1 burit pizzasås (400 g)

3 dl gräddmjölk

1 tsk timjan

1 tsk oregano

12 lasagneplattor

125 g mozzarella

40 g pecorinoost

50 g pumpakärnor

sallad

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 1/2 cm skivor, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Stek högt upp i ugnen ca 15 minuter.

2. Skala och riv morötter och zucchini. Hacka den gula löken. Smält smöret i en stekpanna och fräs morötter, zucchinin, löken, pressad vitlök och tomatpuré spå hög värme i ca 4 minuter.

3. Rör ner pizzasåsen gräddmjölk, timjan och oregano i grönsaksröran och krydda med salt och peppar.

4. Varva grönsaksröran med auberginen och lasagneplattorna (4 lager med 3 plattor i varje). Börja och avsluta med grönsaksröra. Bryt över mozzarellaosten på översta lagret. Strö över pecorinoosten och pumpakärnorna. Grädda lasagnen i mitten av ugnen i 15-20 minuter. 

5. Servera lasagnen med valfri sallad.