Om vi vill äta en riktig god fiskrätt är det här en av våra favoriter. Vi har blivit riktigt förtjusta i gös. En god fast fisk som inte trillar sönder vid stekning. Det här receptet har vi sett i en av Tommy Myllymäkis böcker och vi föll för det direkt. Vi brukar äta det med potatispuré, men det går lika bra med potatismos.
4 portioner
600 g gösfilé utan skinn
2 dl brödsmulor
400 g kantareller
3 msk schalottenlök, finhackad
2 ½ dl vispgrädde
1 dl riven prästost
80 g stenbitsrom
1 dl plockad dill
salt
nymald svartpeppar
1. Dela fisken i fyra portionsbitar. Doppa ena sidan av fisken i brödsmulorna.
2. Rensa kantarellerna och stek dem med löken i smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt grädden och låt koka in. Smaka av med ost, salt och peppar.
3. Stek fisken med brödsidan neråt i smör i en stekpanna på medelvärme ca 3 min tills brödet är gyllenbrunt. Vänd och stek cirka 2-3 min på andra sidan eller tills gösen är färdigstekt.
4. Lägg upp fisken på tallrikar, fördela kantarellerna och klicka på stenbitsrom. Garnera med dill.