Fisktacos med mangosalsa

Tacos tillhör de populära fredagsrätterna bland barnfamiljer. Det gör nog inte fisk. Men om man kombinerar detta till fisktacos kanske det kan tilltala även barnen. Vi har inte småbarn så vi har ingen egen erfarenhet av om det kan fungera, men att det fungerade för oss kan jag intyga. Det här blev direkt en favorit hos oss, och kommer säkert att hänga med på vår meny i fortsättningen.

 

2 portioner (4 tortillas)

 

300 g torskfilé

salt

vetemjöl

1 st ägg

panko ströbröd

Mangosalsa

125 g tärnad mango, färsk eller fryst

1 bit färsk grön gurka, i tärningar

8 st cocktail tomater, delade i bitar

½ lime, skal och saft

1 tsk sambal oelek

½ dl hackad koriander

 

Yoghurtsås

Ca 2 dl turkisk yoghurt

mango chutney

 

Tillbehör

4 tortillabröd, medelstora

Grönsallad

 

1. Skär torsken i mindre bitar. Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i pankoströbrödet. Stek sedan torsken i lite smör eller margarin ca 5-6 min eller tills den fått fin färg.

2. Blanda alla ingredienserna till salsan.

3. Servera fisken i värmda tortillabröd med mangosalsan, grönsallad och turkisk yoghurt smaksatt med lite mango chutney.