Rabarbermuffins

Nu är det rabarbertider. Vi har alltid haft rabarber vår trädgård och fått stora skördar. För några år sedan bytte vi sort till en röd sort med mindre garvsyra. Denna planta har gett mindre skördar än den gamla och lämpar sig därför inte för inläggningar. Rabarberpajer har det dock blivit en del, men nu har vi hittat en annan favorit, Rabarbermuffins. Receptet hittade vi i Allt om Mat och vi blev förtjusta redan första gången vi bakade dem.

 

 

12 muffins

 

150 g rabarber

1 msk florsocker

1 tsk Maizena majsstärkelse

100 g vit choklad

100 g smör

2 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

3 dl riven kokos

 

1. Sätt ugnen på 175 °. Ansa och skär rabarberns i tunna skivor och blanda med florsocker och majsstärkelse.

2. Grovhacka chokladen. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjöl, kokos och smör och blanda till en jämn smet. Vänd ner choklad och rabarber.

3. Fördela smeten i muffinsformar som helst ställs i en muffinsplåt.

4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Känn med en sticka så den inte är kladdig inuti. Låt muffinsen svalna på galler. Pudra över lite florsocker vid servering.