Räktacos

Fredagstacos har blivit ett begrepp, inte minst i barnfamiljer. Ingen fredag utan tacos. Vi har provat en variant på fredagstacos. Räktacos. Kanske inte alla barns favorit, men vi vuxna som gillar räkor, gillar räktacos. Rätten lämpar sig också utmärkt som bjudrätt. Tänk på att inte steka räkorna mer än 30 sekunder. Annars blir de lätt sega.

 

4 tacos

 

4 tortillabröd mediumstorlek

200 g skalade räkor

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

1 tsk sambal oelek

några kvistar bladpersilja

 

Avokadoröra

1/2 pepparfrukt

2 avokado

saften ur en halv lime.

1/2 dl bladpersilja finhackad

1/2 tsk salt

1 krm malen svartpeppar

 

Grönsaker

3 små morötter

1 gemsallad

1/4 gurka

2-3 dl fryst mango

 

Sås

2 dl turkisk yoghurt

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk salt

 

Avokadoröra

1. Halvera och kärna ur avokadon. Gröp ur med en sked. Mosa fruktköttet.

2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.Hacka bladpersiljan.

3. Blanda alla ingredienserna till röran.

 

Grönsaker

4. Tina mangon. Skala gurka och morot med potatisskalare. Fortsätt att göra tunna remsor med potatisskalaren. Riv salladen i bitar.

 

Sås

5. Pressa vitlöksklyftan i yoghurten och tillsätt salt.

6. Skala och hacka vitlöken. Bryn vitlök, sambal och räkor i oljan på hög värme ca 30 sekunder.

7. Värm tortillasbröden i micron.

8. Lägg i grönsakerna, avokadoröra och räkorna i bröden. Häll över såsen och toppa med persiljan.