Torskrygg tillhör våra absoluta favoriter av fisk. Variationerna är oändliga. Här är ett alternativ med knaperstekt bacontäcke. Om du vill kan du byta ut torskryggen mot torskfilé. Tänk då på att den inte behöver stå i ugnen lika länge. Prova med 10 minuter och kolla om den är klar. Sen är det bara att njuta.
4 portioner
600 g torskrygg
1 kg potatis
1 msk smör
1 pkt bacon
1 dl panko ströbröd
1/2 dl gräslök
250 g frysta ärter
1 citron
salt, svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 °. Skala, halvera potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Stompa potatisen med en potatisstöt och tillsätt smöret. Krydda med lite salt och en nypa socker.
2. Skär baconet i små bitar och stek det knaprigt i en stekpanna. Slå bort överflödigt fett och rör ner ströbröd och gräslök.
3. Krydda torskryggen med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg baconröran ovanpå fisken. Stek fisken mitt i ugnen ca 15-20 min tills den är precis genomstekt. (ca 58 ° innertemperatur).
4. Koka ärterna enligt anvisningarna på förpackningen. servera fisken med mos, ärter och garnera med en citronklyfta.