En god morotssoppa med lite sting, lite krämigt och mycket fyllighet. De får man i denna goda soppa. Toppat med räkor, fetaost och lite sockerärter är det bara att njuta. När man provar ett recept som är så är gott undrar vi ibland varför vi inte äter soppa lite oftare. Vi får försöka hitta fler soppor som är lika goda.
4 portioner
500 g morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olja
7 1/2 dl kycklingbuljong
3 dl vispgrädde
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
Tillbehör
400 g skalade räkor
150 g sockerärter
150 g fetaost
1 surdegsbaguette, förbakad.
1. Tina räkorna. Låt dem rinna av.
2. Skala morötter, lök, vitlök och ingefära. Skär dem i mindre bitar och fräs dem i oljan i en kastrull. Häll på buljong och grädde. Låt dem koka tills morötterna är mjuka.
3. Grädda baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
4. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
5. Ansa och strimla sockerärtorna. Smula fetaosten.
6. Servera soppan tillsammans med räkor, sockerärter, fetaost och baguette.