Det här är ett enkelt och gott hemlagat knäckebröd, som dessutom är glutenfritt. Med alla fröer är det dessutom nyttigt för magen. Det är gott att äta tillsammans med olika röror eller varför inte bara som det är till en soppa. Vi tänkte i år använda det med en bit brieost och lite fikon marmelad till glöggen i advent.
1 ugnsplåt
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
1.Sätt ugnen på 150 °C. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, ca 30×40 cm.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.
3. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapperet. Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och jämna med en kavel.
4. Grädda mitt i ugnen ca 1 – 1 1/2 timme. Drag därefter över bakplåtspapperet på ett galler och låt svalna.
5. Bryt i bitar före servering.