Daimpannacotta

Dessert till Nyårsmeny

Pannacotta är ett säkert kort som dessert och tillräckligt festligt för nyår. Pannacotta kan nog imponera på gästerna trots att det är ganska enkelt att laga till.

 

6 portioner

 

1 3/4 gelatinblad

1 vaniljstång

5 dl vispgrädde

200 g mjölkchoklad med daim

Topping

1 Dubbeldaim

ev vispad grädde

 

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.

2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröerna. Koka upp grädden med vaniljstång och fröer och låt sjuda några minuter.

3. Ta upp vaniljstången. Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält. 

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur. Smält gelatinbladen i grädden och mixa med mixerstav till en slät smet.

5. Häll upp i glas och låt stelna i kylen minst 4-6 timmar.

6. Hacka daimen. Toppa pannacottan med grädde och strö över den hackade daimen.