Dessert till Nyårsmeny
Pannacotta är ett säkert kort som dessert och tillräckligt festligt för nyår. Pannacotta kan nog imponera på gästerna trots att det är ganska enkelt att laga till.
6 portioner
1 3/4 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad med daim
Topping
1 Dubbeldaim
ev vispad grädde
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröerna. Koka upp grädden med vaniljstång och fröer och låt sjuda några minuter.
3. Ta upp vaniljstången. Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur. Smält gelatinbladen i grädden och mixa med mixerstav till en slät smet.
5. Häll upp i glas och låt stelna i kylen minst 4-6 timmar.
6. Hacka daimen. Toppa pannacottan med grädde och strö över den hackade daimen.