Det här är en burgare av det lite annorlunda slaget. Med lite röd currypasta får den en asiatisk touch. Som ett alternativ till brödskivorna kan du använda ciabattabröd, men vi tycker det blir svårare att äta dem då.
4 portioner
500 g blandfärs
1 1/2 tsk röd currypasta
1/2 finhackad rödlök
3/4 tsk salt
2 msk potatismjöl
1 msk vatten
1/2 msk rapsolja
Tillbehör
Stekta brödskivor
strimlad rödlök
skivad tomat
gröna salladsblad
Sweet chilisås
1. Blanda färsen med currypasta, finhackad rödlök, salt, potatismjöl och vatten. Blanda väl och forma sedan 8 biffar med våta händer så att färsen inte klibbar fast.
2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek biffarna ca 3 minuter på varje sida på medelhög värme.
3. Stek brödskivorna i olja så de får fin färg. Skiva tomat och lök.
4. Servera burgarna med sallad, tomat, lök, bröd och lite sweet chilisås.