Det här är en lyxrätt som är snabb att tillaga. Fisken blir klar i ugnen på 10 minuter och genom att välja hollandaise i påse är såsen klar på ett kick. Den här rätten imponerar på alla. Tänk på att detta recept är för två portioner, men kan lätt ökas till flera.
2 portioner
300 g rödingfilé med skinn
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Forellromshollandaise
1 påse Blå band Hollandaisesås (2 dl färdig sås)
1 tsk skal av citron
50 g forellrom
Tillbehör
300 g nypotatis
1/2 knippe sparris
1 msk smör
2 msk hackad dill
Garnering
dillkvistar
1. Sätt ugnen på 175°. Putsa rödingen och dela dem i portionsbitar. Smörj en plåt med olja. Salta och peppra fisken. Lägg den på plåten med skinnsidan upp. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. dra av skinnet före servering.
2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och blanda i smör och dill.
3. Ansa sparrisen och lägg ner den i kokande vatten. Låt koka i 3 minuter.
4. Tillaga hollandaisen enligt förpackning. Blanda i forellrom och citronskal.
5. Servera rödingen med forellromshollandaise, sparris och nykokt smörslungad potatis. garnera med dill.