Nu är det salladstider. Kanske lite tidigt för björnbär, men snart går det att hitta i butikerna. Den här salladen är fräsch och matig med skinka och bröd tillsammans med de friska björnbären. Byt ut ingredienser efter årstid om det är svårt att hitta någon ingrediens i butiken.
4 portioner
1 baguette
1/2 dl olivolja
valfri sallad (ca 150 g)
12 tunna skivor serranoskinka
1/2 Cantaloupe melon
2 dl färska björnbär
Dressing
1 dl björnbär
1/2 dl olivolja
1 msk flytande honung
1 1/2 msk balsamvinäger
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
1. Börja med dressingen. Passera björnbären genom en sil och blanda samman alla ingredienserna till dressingen.
2. Skiva baguetten i tunna skivor och stek dem gyllenbruna i olivolja. Skala, kärna ur och dela melonen i bitar.
3. Fördela melon, sallad och skinka på ett fat och ringla över dressingen. Lägg till sist på björnbär och brödskivorna före servering.