Sallad på björnbär, melon och serranoskinka.

Nu är det salladstider. Kanske lite tidigt för björnbär, men snart går det att hitta i butikerna. Den här salladen är fräsch och matig med skinka och bröd tillsammans med de friska björnbären. Byt ut ingredienser efter årstid om det är svårt att hitta någon ingrediens i butiken.

 

4 portioner

 

1 baguette

1/2 dl olivolja

valfri sallad (ca 150 g)

12 tunna skivor serranoskinka

1/2 Cantaloupe melon

2 dl färska björnbär

 

Dressing

1 dl björnbär

1/2 dl olivolja

1 msk flytande honung

1 1/2 msk balsamvinäger

1 krm salt

1/2 krm nymald svartpeppar

 

1. Börja med dressingen. Passera björnbären genom en sil och blanda samman alla ingredienserna till dressingen.

2. Skiva baguetten i tunna skivor och stek dem gyllenbruna i olivolja. Skala, kärna ur och dela melonen i bitar. 

3. Fördela melon, sallad och skinka på ett fat och ringla över dressingen. Lägg till sist på björnbär och brödskivorna före servering.