Getost är en stor produkt i sydeuropa och har under senare år blivit allt vanligare även på det svenska matbordet. På denna pizza har den gjort sällskap med persika som tillför sötma till den salta getosten och ruccola som är lite pepprig. En fin kombination..
1 pizza (2 portioner)
Pizzadeg
12,5 g jäst
1 ½ dl vatten
½ msk olivolja
1 tsk salt
ca 4 dl vetemjöl
Fyllning
½ dl ketchup
½ dl chilisås
1 dl ost, riven
½ st rödlök, liten
3 st persikohalvor, konserverade i juice
150 g chevré (getost)
1 pkt parmaskinka 70 g
1 näve ruccola
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarm temperatur. Häll vattnet över jästen och tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
2. Täck degen med en handduk och låt jäsa 40 min.
3. Kavla ut degen tunt till ca 25×30 cm.
4. Blanda ketchup och chilisås. Skiva rödlök och persikor. Smula getosten.
5. Bred över ketchupblandningen och fördela den rivna osten på pizzan. Lägg på rödlök och persikor. Fördela getosten över pizzan.
6. Grädda pizzan mitt i ugnen i 250° ca 12 minuter eller tills getosten börjar få lite färg.
7. Ta ut pizzan och lägg på parmaskinka. Strö till sist över lite ruccola.