Nu på sommaren är det grill som gäller för de flesta. Vi är dock inte så stora grillfans, och vill ofta äta lite lättare mat. Pasta är då ett bra alternativ. Variationerna är oändliga. Här är ett fräscht recept från en lite äldre Allt om Mat tidning som föll oss i smaken.
4 portioner
300 g pasta t.ex Tagliatelle
500 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
3 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Tillbehör
150 g getost
1 1/2 dl créme fraiche
70 g serranoskinka
1. Halvera tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.
2. Fräs tomater och vitlök i oljan i en panna på medelvärme ca 5 minuter. Se till att vitlöken inte bränns.. Tillsätt vinäger och krydda med salt och peppar. Ta av från värmen.
3. Blanda getosten och créme fraichen med en gaffel.
4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 1 dl kokvatten.
5. Repa av bladen på basilikan. Blanda ner pastan och basilikan i pannan med tomater. Vänd ihop och servera med getostkrämen och serranoskinka.