Vissa rätter blir lätt bortglömda. Den här lökrätten är en sådan. Det är många år sedan vi åt den första gången, men sen har den blivit bortglömd. När vi sedan hittade den i våra gamla recept och löken från vår trädgård precis var skördad provade vi den på nytt. Till stor glädje.
2 portioner
3 stora gula lökar
1 ägg
1 dl panko ströbröd
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk smör och rapsolja
2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
2 msk chilisås
Till servering
150 g spickeskinka
kokt potatis
1. Skär den skalade löken i cm tjocka skivor och vänd dem i uppvispat ägg och sedan i det kryddade ströbrödet.
2. Bryn lökskivorna på båda sidor och lägg dem i en ugnssäker form.
3. Blanda grädden och mjölken med chilisåsen och häll den över löken.
4. Grädda i ugnen, 225° i 20-30 minuter.
5. Servera med skinka och kokt potatis.