Falukorv tillhör folkets favoriter. Stekt korv med mos eller stekt korv och makaroner är väl de vanligaste rätterna. När vi äter falukorv vill vi ha något mer än detta. Här är en enklel rätt med mycket smak. Snabblagad och god och ett bra alternativ till snabbvalen.
2 portioner
400 g falukorv
1 stort äpple
100 g cheddarost
senap
panko ströbröd
4 potatisar
Flingsalt
1.Kok potatisen.
2. Skiva falukorven i cm stora skivor. Lägg dem i mitten på en ugnssäker form. Lägg en tjock skiva av ost mellan varje falukorvsskiva. Ringla senapen över korven och strö över lite ströbröd.
3. Dela äpplet i klyftor och kärna ur. Placera bitarna i ugnsformen.
4. Dela och lägg den kokta potatisen i formen och tryck lätt med en gaffel. Lägg på en klick smör och strö över lite flingsalt.
5. Sätt in formen i ugn, 200° ca 15-20 minuter.
6. Ta ut formen och strö lite persilja över potatisen före servering.