Rabarbersmulpaj

En enkel paj med rabarber och ett täcke av smuldeg är en utmärkt dessert. Enkel att göra och gillad av de flesta. Sötma och syrlighet i kombination med en god svalkande vaniljglass blir en perfekt avslutning på en måltid.

 

4 portioner

 

500 g rabarber

1½ dl socker

1 msk potatismjöl

100 g margarin

2 dl vetemjöl

 

1. Ansa och skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Fördela i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över.

2. Gör smuldegen. Häll mjölet och margarinet i en skål. Fördela margarinet i mjölet genom att dra en gaffel runt i skålen. Det ska bli en grynig massa. Strö smuldegen över rabarberna.

3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 20-25 min eller tills pajen fått fin färg.

4. Serveras ljummen med vaniljglass.