Ugnspannkaka med broccoli och cheddar

Ugnspannkaka med fläsk äter vi ofta. Om man vill ha ett vegetariskt alternativ är detta en utmärkt rätt. Vi hittade receptet i Allt om mat, precis som så många gånger tidigare. Det gäller dock att gilla broccoli, men vem gör inte det. Serveras med en god morotssallad.

 

4 portioner

 

300 g färsk broccoli

5 ägg

6 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 tsk salt

150 g riven cheddarost

ev 2 msk färsk, hackad timjan eller 1 msk torkad timjan

 

Sallad

300 g morötter

2 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk honung

1 krm salt

 

1. Sätt ugnen på 225 °. Skär broccolin i mindre, gärna långa, smala bitar. Koka upp lättsaltat vatten och koka broccolin ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag.

2. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt. Täck en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Lägg broccolin jämnt fördelad över botten. Strö över osten och häll på pannkakssmeten. Strö över timjan. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

Sallad

3. Skrubba eller skala morötterna. Riv dem och blanda med olja, vinäger, honung och salt.

4. Servera ugnspannkakan med morotssalladen.