Ugnspannkaka med fläsk äter vi ofta. Om man vill ha ett vegetariskt alternativ är detta en utmärkt rätt. Vi hittade receptet i Allt om mat, precis som så många gånger tidigare. Det gäller dock att gilla broccoli, men vem gör inte det. Serveras med en god morotssallad.
4 portioner
300 g färsk broccoli
5 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
150 g riven cheddarost
ev 2 msk färsk, hackad timjan eller 1 msk torkad timjan
Sallad
300 g morötter
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
1 krm salt
1. Sätt ugnen på 225 °. Skär broccolin i mindre, gärna långa, smala bitar. Koka upp lättsaltat vatten och koka broccolin ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag.
2. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt. Täck en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Lägg broccolin jämnt fördelad över botten. Strö över osten och häll på pannkakssmeten. Strö över timjan. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Sallad
3. Skrubba eller skala morötterna. Riv dem och blanda med olja, vinäger, honung och salt.
4. Servera ugnspannkakan med morotssalladen.