Kycklinglårfiléer är en av de bästa styckningsdetaljerna på kyckling. Hemmagjord BBQ-sås till stekta saftiga kycklinglårfiléer blev en riktig hit. Vi stekte dem på stekjärn, men det skulle gå lika bra att grilla ute nu när sommaren närmar sig. Vi halverade amadinpotatis och rostade dem i ugnen, men om du föredrar pommes frites går det lika bra att servera till.
4 portioner
ca 1 kg kycklinglårfilé
salt
nymald svartpeppar
smör och rapsolja för stekning
BBQ-sås
2 vitlöksklyftor
8 torkade aprikoser
2 dl ketchup
4 msk muscovadosocker
1 msk rödvinsvinäger
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
1 msk mald ingefära
1 dl vatten
salt
nymald svartpeppar
1. Börja med att göra BBQ-såsen. Skala och riv vitlöken. Skär aprikoserna i tärningar. Blanda vitlök, aprikoser och övriga ingredienser i en kastrull utom salt och peppar. Koka sakta ca 20 minuter. Mixa såsen slät och smaksätt med salt och peppar. Späd med vatten om den blir för tjock.
2. Putsa kycklinglårfiléerna och stek dem 4-5 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta. Krydda ,med salt och peppar. Pensla kycklingen med BBQ-sås på båda sidor mot slutet av stekningen och låt dem steka lite ytterligare på låg värme.
3. Servera kycklinglårfiléerna med BBQ-sås, rostad potatis eller pommes frites och sallad eller en salsa.