Vem har inte låtit en banan lägga för länge i fruktskålen så att den blivit brun. Släng den inte. Baka istället dessa underbart goda och saftiga Banan- och blåbärsmuffins. Tänk på att vi använt vetemjöl special istället för vanligt vetemjöl. Det ger ett bättre resultat eftersom det innehåller mer protein än vanligt vetemjöl.
12 st muffins
5 dl vetemjöl special
2 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 stor banan
1 dl filmjölk
2 ägg
3/4 dl vegetabilisk olja
2dl blåbär, frysta
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.
2. I en större skål mosas bananen med filmjölk, ägg och olja. Blanda väl.
3. Tillsätt mjölblandningen och rör om. Vänd försiktigt ner de frysta blåbären i smeten. Smeten skall vara ganska tjock så att de reser sig och inte flyter ut. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i de 12 formarna.
4. Grädda 25 – 30 minuter mitt i ugnen.