Brocolli är kanske inte älsklingsgrönsaken för alla , men med tanke på hur nyttigt det är kanske det här receptet kan passa. Broccoli och ädelost är en säker kombination. Få ingredienser men mycket smak i denna enkla paj. Så även om du inte är en pajälskare kan vi lova dig att du ändrar dig när du provar denna.
4 portioner
Pajdeg
2½ dl vetemjöl
100 g margarin
2 msk vatten
Fyllning
300 g broccoli, fryst eller färsk
100 g Kvibille ädelost
10 st körsbärstomater
Äggstanning
2 st ägg
2 dl mjölk
½ tsk salt
1. Blanda samman vetemjöl, margarin och vatten, gärna i en matberedare och kör till en smidig deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 min. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter, nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 8-10 min. i 200 grader.
2. Tina broccolin om den är fryst. Dela i mindre bitar. Smula ädelosten och halvera tomaterna. Fördela allt i pajskalet.
3. Vispa samman ägg, mjölk och salt och häll äggstanningen över pajfyllningen.
4. Grädda pajen i 200 grader mitt i ugnen ca 20 min eller tills pajen har stannat och fått fin färg.