Det här ett recept som fungerar utmärkt som en bjudrätt. Om du vill kan du servera en fräsch grönsallad till. Det tar visserligen lite tid att tillaga detta, men det har du igen genom att allt är i en form. Det går också att förbereda i förväg genom att göra tomatsås och bechamelsås. Då kan du bara värma upp dessa när det är dags att lägga allt i formen.
4 portioner
12 cannelonirör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g kycklinglårfilé
100 g champinjoner
1 dl hönsbuljong
150 g Keso
2 msk sherry
3 msk riven parmesanost
salt och peppar
Tomatsås
1 gul lök
140 g tärnad bacon
1 liten vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1/2 tsk socker
salt och peppar
Bechamelsås
2 msk smör
2 msk mjöl
3-4 dl mjölk
1/2 dl riven parmesanost
salt och peppar
1. Skala lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i matfett.
2. Ansa och skiva svampen. Dela kycklingköttet i mindre bitar. Låt svamp och kyckling fräsa med löken några minuter.
3. Krydda med salt och peppar. Späd med kycklingbuljong och sherry. Låt allt puttra under lock ca 5-8 minuter.
4. Lägg allt i en matberedare och finfördela det. Låt svalna något och blanda i keso och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
5. Fyll cannelonirören med kycklingröran.
Tomatsås
6. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med bacon. Tillsätt tomatkrosset och låt det mesta av vätskan koka in. Smaka av med salt, peppar och socker.
Bechamelsås
7. Fräs samman mjöl och matfett till bechamelsåsen. Späd med mjölken i omgångar. Låt såsen koka under fortsatt vispning ca 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
8. Lägg lite tomatsås och bechamelsås i botten på en eldfast form. Lägg i de fyllda cannelonirören och lägg på resten av tomatsåsen. Hälla därefter på bechamelsåsen och slutligen den rivna parmesanosten.
9. Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 min, 225 °. Ta bort folien och grädda ytterligare 5-10 minuter tills det fått fin färg.