Chokladcookies

Vill du baka lite småkakor som går snabbt, kan det här vara ett bra alternativ. Alla ingredienser i en skål och det är i stort sätt klart. Goda att ta som tilltugg till en kopp kaffe.

 

60 st

 

225 g smör

5 dl rörsocker, strö

2 st ägg

6 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

150 g grovhackad blockchoklad

50 g malda hasselnötter

 

1. Sätt ugnen på 175 °.

2. Rör smör, rörsocker och ägg pösigt. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, blockchoklad och hasselnötter och bearbeta till en smidig deg.

3. Dela degen i 4 delar och rulla ut längder ca 2 cm tjocka. Dela längderna i ca 2 cm långa bitar så du får ut ca 15 bitar av varje rulle. Rulla delarna till kulor och placera på plåtar med bakplåtspapper.

4. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.