Dillmarinerad lax

Vi äter lax i alla former. Det här är ett gammalt enkelt recept som vi återkommer till ofta. Riktigt gott. 

 

4 portioner

 

800 g laxfilé 

4 msk hackad dill

1 tsk salt

1 tsk socker

2 krm svartpeppar

1 msk ströbröd

4 msk rapsolja

 

Sås

2 dl crème fraiche

2 msk majonäs

1/2 msk dijonsenap

dill och gräslök

 

1. Torka av laxen och dela den i fyra portionsbitar. Lägg laxen i en eldfast form.

2. Blanda dill, salt, socker, peppar, ströbröd och rapsolja i en skål. Lägg blandningen på laxbitarna. Låt ligga svalt 1-2 timmar. 

3. Baka laxen i ugnen 175 ° 15-20 minuter.

4. Blanda såsen, crème fraiche, majonäs, dijonsenap och kryddgrönt.

5. Servera laxfilén med potatis, gröna ärter eller sparris och en klick sås.