Vi äter lax i alla former. Det här är ett gammalt enkelt recept som vi återkommer till ofta. Riktigt gott.
4 portioner
800 g laxfilé
4 msk hackad dill
1 tsk salt
1 tsk socker
2 krm svartpeppar
1 msk ströbröd
4 msk rapsolja
Sås
2 dl crème fraiche
2 msk majonäs
1/2 msk dijonsenap
dill och gräslök
1. Torka av laxen och dela den i fyra portionsbitar. Lägg laxen i en eldfast form.
2. Blanda dill, salt, socker, peppar, ströbröd och rapsolja i en skål. Lägg blandningen på laxbitarna. Låt ligga svalt 1-2 timmar.
3. Baka laxen i ugnen 175 ° 15-20 minuter.
4. Blanda såsen, crème fraiche, majonäs, dijonsenap och kryddgrönt.
5. Servera laxfilén med potatis, gröna ärter eller sparris och en klick sås.