Fläskfiléspett med chorizo

Nu är det grilltider. Allt skall grillas. Kött, fisk, grönsaker och t.o.m. desserten skall grillas. Åtminstone om man skall tro alla mattidningar. Jag undrar om det har slagit igenom hos den breda massan. Är det inte så att de flesta föredrar att grilla kött och kanske fisk ibland. Så är det för oss. Vi är inga mästergrillare, men när vi blir sugna på grillat blir det någon form av kött eller kyckling. Här är ett recept som duger för oss.

 

4 portioner

 

500 g fläskfilé

2 st chorizo

1 pkt bacon a 140 g

1 st banan, stor

Salt, peppar och Santa Maria Sweet pineapple glaze

1. Putsa, krydda och skär fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor. Dela korvarna i bitar. Dela bananen i åtta bitar och vira en baconskiva runt varje.

2. Fördela på grillspett och grilla ca 7-10 min. Mot slutet av grillningen pensla på glazen.

Servera med sallad gjord på blandad sallad, gurka, melon, gula och röda körsbärstomater, fetaost i tärningar, citronolivolja och flingsalt.