Någon dag i vecka äter vi vegetariskt. Vi har samlat på oss ett antal vegetariska rätter som vi gillar. Här är ytterligare en. Farrogryn bildar grunden i denna rätt. Om du vill kan du byta ut dessa mot matvete eller mathavre. De frästa grönsakerna kan du också variera efter vad du har hemma. Vi har valt en kombination som vi gillar och som vi tycker blir smakrikt. Det löskokta ägget kan du byta ut mot ett pocherat ägg om du gillar det bättre.
4 portioner
4 dl Farrogryn
4 morötter
2 gulbetor
100 g grönkål
1 liten purjolök (det vita)
4 löskokta ägg
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1/2 dl valnötter
1.Koka Farrogrynen enligt förpackningens anvisning.
2. Skala morötterna och skär dem i sneda slantar. Skala och tärna gulbetorna. Skär bort stammen från grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken.
3. Fräs morot och gulbeta i lite rapsolja tills de fått gyllene färg. Tillsätt grönkålen och purjolöken och låt fräsa med 2-3 min. Blanda ner Farrogrynen. Krydda med salt och svartpeppar.
4. Koka äggen så att gulan förblir lös.
5. Servera grönsaksfräset toppat med valnötter och det löskokta ägget.