När vi 1973 för första gången åkte på utlandssemester till Italien, åt vi Piadina. Piadina serveras i Italien som en sorts streetfood. För inte så länge sedan såg vi en annons i Allt om Mat att Zeta börjat sälja Piadina i Sverige. Självklart blev vi nyfikna på att prova. Jag kan inte säga att vi direkt kom ihåg smaken från 1973, men smaken tilltalade oss i varje fall nu. Man kan givetvis fylla Piadina med olika smaker. Här är ett exempel som vi gillade. Kanske lämpligt som en liten lunchmacka. Du hittar Piadina i kyldisken i din affär.
Italien 1973
4 portioner
4 Piadina från Zeta
250 g Mozarellaost
150 g Peccorino hårdost
1 dl Soltorkade tomater, strimlade
8 st Körsbärstomater
120 g Prosciutto Crudo
65 g Ruccola
1. Värm Piadina-bröden i ett stekjärn enligt anvisningar på förpackningen. Lägg fyllningen på halva brödet. Vik över brödet och låt det värmas tills osten smälter lite.
2. Servera bröden lite halvljumma.