Vi älskar gravad lax. Hemgravad så klart. Vi har gravat lax i många år och har blivit lite kräsna. Du hittar vårt recept på hemgravad lax här. Här är en enkel förrätt som går snabbt att göra när laxen väl är gravad. Härliga smaker som gifter sig med laxen.
4 portioner
400 g gravad lax i skivor
3 skivor kavring
2 msk smör&rapsolja
salt och peppar
4 rädisor
2 dl crème fraiche
1 msk riven pepparrot
2 tsk äppelmos
1 krm salt
50 g röd stenbitsrom
rivet skal av 1 citron
färsk dill
nymalen svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175 °. Skär kavringen i små tärningar och blanda med smör&rapsolja. Rosta i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Skiva rädisorna tunt och lägg i kallt vattens de håller sig krispiga. Ta upp dem och låt dem rinna av vid servering.
3. Blanda crème fraiche med pepparrot, äppelmos och salt.
4. Lägg upp den skivade laxen på tallrikar. Klicka ut crème fraichen och fördela kavringssmulorna och rädisorna på laxen. Garnera med stenbitsrom, citronskal och dill. Krydda med nymald svartpeppar.