Den här mustiga grönsakssoppan kan du anpassa efter tillgång på grönsaker. Med lite chorizo blir den lite mer smakrik och kanske också lite modernare i smaken.
4 portioner
1½ lit vatten
3 st grönsaksbuljongtärningar
500 g blomkål
4 st potatisar, medelstora
3 st morötter
1 st purjolök
2 dl gröna ärtor, djupfrysta
300 g chorizokorv
persilja
1. Skala potatis och morötter. Dela i mindre bitar eller skivor. Skölj blomkålen och dela i buketter. Skölj purjolöken noga och skär i centimetertjocka skivor.
2. Mät upp vatten och lägg i buljongtärningar, potatis, morötter, blomkål och purjolök. Låt koka ca 15 min. Lägg sedan i ärtor och korven skuren i skivor. Låt allt koka upp på nytt och koka ytterligare ett par minuter.
3. Häll upp soppan i skålar eller djupa tallrikar och strö över klippt persilja. Servera gärna med ett gott bröd och ev lite senap.