Detta gamla Allt om Mat recept är lika aktuellt idag. Enkelt att laga och väldigt gott. Vi serverade den med en potatissallad som du hittar receptet på här. Om du vill laga denna rätt vintertid passar det utmärkt med en god potatisgratäng. Vill du ha en sås till kan du ta créme fraiche med lite citroncest och en gnutta citronsaft och kanske lite honung.
4 portioner
1 st fläskfilé (ca 500 g)
2 krm svartpeppar
1 msk olja + smör
1 msk rosmarin, hackad färsk
Marinad
1/2 citron, rivet skal + 2 msk pressad saft
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk honung
2 tsk salt
1. Sätt ugnen på 125 °. Peppra och bryn fläskfilén runt om i panna på spisen. Lägg den i en ugnssäker form.
2. Klappa in filén med rosmarin. Ugnsstek 30-35 minuter tills innertemperaturen är 67 °.
3. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg det varma köttet i plastpåsen. Marinera det 1 dygn i kylen.
4. Skiva köttet och servera med den fräscha sommarsalladen.