Vi är inga stora köttälskare även om vi äter kött. Kotlett tillhör inte våra favoriter, men den här allt-i-ett-rätten gillar vi. Den kan ätas som den är eller kompletteras med potatis. Om du vill kan du hoppa över att sätta in den i ugnen. Då smälter osten mindre. Förutsättningen är att du gillar blåmögelost.
4 portioner
500 g benfri fläskkotlett i tunna skivor
2 st rödlökar
2 st päron, stora
1½ tsk rosmarin, torkad
50 g blåmögelost
1 msk rapsolja
salt och peppar
1. Krydda köttet med salt, peppar och lite rosmarin. Stek eller grilla köttet ca 3 min på varje sida.
2. Skala löken och skär den i klyftor. Dela päronen, kärna ur och skär i klyftor.
Obs skalet skall vara kvar.
3. Fräs rödlök och päron tills det får färg och börjar mjukna. Krydda med rosmarin.
4. Lägg kött, lök och päron i smord eldfast form. Smula över osten.
5. Ställ in formen i ugnen på hög värme ca 3-4 min tills osten börjar smälta.