Det här receptet hittade vi i våra receptgömmor. Vi har inte lagat det på många år. Kotlettspjäll år en styckningsdetalj som inte är så vanlig i våra butiker. Det är en specialstyckad del som vi får beställa i affären. Om alla affärer kan tillhandahålla det, vet jag inte, men City-Gross kan trolla fram den.
2 portioner
800 g kotlettspjäll
2 morötter i bitar
1 gul lök i klyftor
2 lit vatten
några svartpepparkorn
2 lagerblad
salt
BBQ-sås
Coleslaw
7 dl finstrimlad vitkål
1 stor morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraîche
1/2 dl majonäs
1 tsk Dijonsenap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1. Lägg morötter och lök i vattnet i en kastrull. Lägg i svartpeppar, lagerblad och en gnutta salt. Koka kotlettspjället på medelvärme i ca 1 timme eller tills köttet släpper från benen.
2. Sätt ugnen på 175 °. Lägg det kokta kotlettspjället i en ugnssäker form och tillaga det i ugnen ca 20 minuter. Ta ut köttet och pensla med BBQ-sås. Sätt in det ytterligare 5 minuter.
Coleslaw
3. Skala moroten och riv den fint på ett rivjärn. Skala och skiva rödlöken tunt.
4. Rör samman crème fraîche, majonäs och senap. Smaksätt med socker, salt och svartpeppar.
5. Blanda vitkål, morot och rödlök med majonäsblandningen.
6. Låt stå kallt en halvtimme.
7 Dela kotlettspjället i bitar och servera med coleslaw,