Kyckling kan ätas på många sätt. Den här rätten är ytterligare ett. Lårfiléer är en av de smakrikaste kycklingdelarna, tycker vi. Här får de puttra i en gräddsås smaksatt med äppelcider och senap. Riktigt smaskigt. Om du föredrar potatis kan du byta ut riset.
2 portioner
450 g kycklinglårfilé
1 msk Smör och rapsolja till stekning
2,5 dl äppelcider, alkoholfri
2,5 dl vispgrädde
1 msk grovkornig stark senap
1 msk sötstark senap
2 msk kycklingfond konc
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
Till servering
Ris
Kokta morötter
1. Putsa och torka av kycklinglårfiléerna. Salta och peppra dem. Stek dem 4-5 minuter på varje sida i en stekpanna så att de får fin färg och är genomstekta.
2. När lårfiléerna är stekta, häll på cidern och låt dem bräsera på medelvärme i ca 8 minuter under lock. Det skall koka, inte stormkoka.
3. Lyft upp kycklingfiléerna ur stekpannan och håll dem varma i en folie.
4. Vispa i grädde. senap, fond och timjan. Låt såsen sjuda ihop 5-7 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar. Eventuellt kan du tillsätta mer cider, senap eller fond.
5. Lägg ner kycklinglårfiléerna i såsen så att allt blir genomvarmt.
6. Servera med ris och kokta morötter.