Kyckling kan serveras på många sätt. Det här receptet är enkelt att tillaga men ger ett perfekt resultat med en saftig kycklingfilé och en god , krämig svampsås.
2 portioner
2 st kycklingfiléer (ca 300 g)
Smör och rapsolja till stekning
salt och peppar
1/2 dl vitt vin
1/2 dl, vatten
Champinjonsås
1/2 gul lök
Smör och rapsolja
200 g champinjoner
1/2 msk vetemjöl
1/2 dl vatten
kokspad från kycklingen
1 dl havregrädde
1/2 tsk kinesisk soja
salt och peppar
1 msk finhackad persilja
Till servering
300 potatis
grönsallad
körsbärstomater
1. Koka potatisen i saltat vatten
2. Skala och finhacka löken. Stek den i Smör och rapsolja tills den mjuknat. Lägg över på en tallrik. Skölj och skiva champinjonerna. Stek dem på samma stekjärn tills vätskan ångat bort. Lägg över dem på tallriken med den stekta löken.
3. Putsa kycklingfiléerna, salta och peppra. Bryn dem på stekjärnet i Smör och rapsolja. Häll på vin och vatten och sätt på ett lock på stekpannan. Om du inte har lock till din stekpanna kan du ta al-folie som du lägger över. Sänk värmen och låt puttra i ca 10 minuter till en innertemperatur på 67°.
4. Ta upp kycklingen och håll den varm. Spara stekspadet i en kopp.
5. Torka av stekpannan och lägg ner lök och svamp. Pudra över mjölet, rör runt och tillsätt stekspadet, vatten, grädden och sojan. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Rör ner persiljan i såsen.
6. Servera kycklingen med potatis svampsås och en sallad.