Vissa recept är tidlösa. Den här kycklinggratängen är ett sådant. Att receptet är tidlöst beror troligen på råvarorna. Kyckling och bacon blir aldrig omodernt. Vispgrädde kanske idag inte anses som nyttigt, men det gör rätten extra god och krämig, något som man inte kan uppnå med andra sorters grädde. Så ibland får man vara lite onyttig för att få den rätta smaken.
2-3 portioner
1 st grillad kyckling (ca 1kg)
140 g bacon
1 tsk smulad körvel
2 dl riven ost
2 dl vispgrädde
1. Bena ur kycklingen. Skär köttet i mindre bitar.
2. Klipp baconet i strimlor. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
3. Varva kyckling, bacon, körvel och hälften av osten i en smord ugnssäker form. Häll på grädden och strö över resten av osten.
4. Gratinera i ugnen 225°, ca 15 min.
5. Servera med fullkornsris och en grönsallad.