Kycklinglårfilé med currybakade morötter

Kyckling är alltid gott. Trots alla konstiga styckningsdetaljer som introducerats på marknaden tycker vi fortfarande att kycklinglårfiléer tillhör det absolut godaste. Den här rätten kommer från ett recept av Lisa Lemke har snabbt blivit en riktig favorit. Enkelt att tillaga, sen är det bara att vänta medan allt står i ugnen. 

 

4 portioner

 

800 g kycklinglårfilé

2 1/2 msk curry

1 msk mald spiskummin

3 klyftor vitlök

1 gul lök

800 g hela morötter

3/4 dl rapsolja

2 dl turkisk yoghurt

1 dl mango chutney

1 dl sötmandel

salt

persilja för dekoration

 

1. Rosta mandeln i en torr stekpanna och hacka den fint.

2. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skär löken i klyftor och vitlöken grovt.

3. Sätt ugnen på 175 °. Putsa kycklinglårfiléer.

4. Fräs spiskummin och curry i en torr stekpanna. Häll i oljan och ta från värmen. Låt svalna något och sväng sedan runt morötter, lök och kycklinglårfiléer i oljan så de täcks av kryddor.

5. Lägg allt i en ugnssäker form. Var noga med at få med all kryddolja från stekpannan. Krydda med salt. Tillaga i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills kycklingen är genomstekt och morötterna är mjuka. Om du vill ha mer färg på kycklingen kan du höja ugnstemperaturen till 200 ° de sista 10 minuterna.

6. Servera med yoghurt, mango chutney och hackad mandel. Garnera med lite persilja.