Kycklingwok

Svenska folket älskar att grilla. Tyvärr har vi aldrig blivit så frälsta att vi grillar så ofta som jag tror många gör. Visst har vi en Webergrill som vi använder på sommaren, men vi har aldrig blivit några supergrillare. Vi blev därför överlyckliga när vi hittade en gjutjärnswok av märket Landmann som passar och värms upp på grillen. Nu blev vi intresserade av att ”grilla”.

Så använder du wokpannan på grillen

20160916_000220160916_0003

 

 

 

 

 

 

Hur går det då till. Jo du tänder grillen precis som vanligt. Använd gärna briketter, de brinner längre. När grillbädden är bra placerar du wokpannan på grillgallret och stänger locket på grillen. Låt stå i 15 minuter med bra genomströmning av luft genom grillen. Som du förstår krävs det en grill med lock och där man kan reglera luftgenomströmningen underifrån och genom locket.

Nu är det klart. Bara att woka.

 

3-4 portioner

 

500 g kycklingfilé

400 g potatis

125 g grön sparris

100 g sockerärtor

150 g champinjoner

125 g små tomater olika färger

150 g majskorn

Salt och peppar

Sås

½ dl Japansk soja

½ dl Hoisinsås

 

20160916_000720160916_000420160916_0009

1. Putsa och skär kycklingfiléerna i små kuber eller strimlor.

2. Skala och skär potatisen i grova tärningar och förkoka den ca 5 min.

3. Skölj sparrisen och ta bort den nedre hårda delen och skär den i mindre bitar. Förkoka ca 2-3 min beroende på tjocklek. Skölj sockerärtorna och förkoka ca 1 min.

4. Putsa och skär champinjonerna i mindre bitar. Skölj tomaterna och halvera dem.

5. Fräs kycklingfilébitarna i lite olivolja så de får lite färg. Lägg i champinjoner och låt steka med. Lägg därefter i potatisen som fräses ytterligare några minuter.

6. Lägg därefter i sparris, sockerärtor, tomater och slutligen majskornen.

Låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra efter smak.

7. Servera på varma tallrikar och ringla över såsen.