Vill du ha en liten kaka till kaffet kan vi rekommendera en liten cupcakes. Vi bakar ofta små cupcakes istället för stora, som kan bli lite för mäktiga. Med ett litet hallon instoppat i muffinssmeten blir de små cupcaksen lite friskare.
24 st
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
150 g smält smör
24 st små djupfrysta hallon
Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost
några droppar valfri karamellfärg
1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Tillsätt mjölk och smält smör. Rör smeten slät.
2. Fyll små muffinsformar till 3/4-del. Tryck i ett hallon i varje form. Placera formarna i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 12-14 minuter.
3. Visp smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Tillsätt Philadelphiaosten och fortsätt vispa tills den är slät. Blanda i karamellfärgen. Fyll en spritspåse försedd med lämplig tyll.
4. Låt muffinsen svalna innan du spritsar på frosting.